Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šachové Velikonoce v Hostinném 2024

18. 4. 2024

                  I v letošním roce se za podpory Královéhradeckého kraje, města Hostinného a dalších sponzorů uskutečnili dva turnaje. Žákovský Velikonoční turnaj a 68. ročník Velikonočního bleskového šachu, který se hraje jako krajský přebor Královéhradeckého šachového svazu.

V sobotu 30. 3. 2024 se sjelo do Hostinného 62 šachových nadějí, kteří změřili své síly ve 2 kategoriích Žákovského Velikonočního turnaje. Ve starší kategorii hrálo 30 žáků a nejlépe se vedlo Tomášovi Gernertovi z Klubu šachistů Říčany. Na druhém místě skončil Lukáš Netík z TJ Lokomotiva Trutnov a třetí se umístil Jonáš Jirman z TJ Slovan Broumov. Vítěz této kategorie získal navíc poukaz na ubytování od sponzora turnaje Ubytování u Foltýnů.

V mladší kategorii se utkalo 32 dětí. Nejlépe se dařilo hráčům z klubu ŠŠPM Lipky HK, kdy Zdeněk Rejzek byl první a Matěj Stříbrný druhý. Na třetím místě skončil Jan Jakub Rázek z TJ Lokomotiva Trutnov. I v této kategorii získal vítěz poukaz na ubytování od firmy Ubytování u Foltýnů.

Přebor Královéhradeckého šachového svazu se uskutečnil v neděli 31. 3. 2024 a turnaj odehrálo 74 hráčů. Hrálo nově tempem 3 minuty + 2 sekundy na tah a celkem všichni hráči odehráli 19 kol. Nejlépe se v turnaji dařilo Aminovi Cheraghimu, který momentálně hájí barvy ŠK Lípa. Na druhém místě skončil David Gloser z oddílu 2222 ŠK Polabiny a na třetím místě skončil Šedivý Martin z ŠK Lípa.

Přeborníkem kraje se stal Martin Šedivý před Pavlem Jirásek (oba ŠK Lípa) a Jaroslavem Flašarem (TJ Jiskra Hořice).

Děkuji všem sponzorům tohoto turnaje – Město Hostinné, Královéhradecký kraj, KHŠS, Ubytování u Foltýnů, Knihkupectví Monika Karásková Hostinné, JasaMedia, Penzion a Restaurace 14 Hostinné, tiskárna Kopretina, pivnice U Bicana, a především všem členům a podporovatelům šachového oddílu TJ Tatran Hostinné, kteří se na realizaci turnajů podíleli a zajišťovali hladký průběh turnajů i občerstvení.

Kompletní výsledky a fotografie naleznete na adrese: https://hostinnejfs.estranky.cz/

 

Tomáš Ulman předseda šachového oddílu

2.png3.png4.png